London Business School UK 2014

Studieverslag London Business School UK

Allereerst een woord van enorme dank en waardering. Zonder de financiering die door het Noorthey voor mij ter beschikking is gesteld, zou het niet mogelijk zijn geweest om mijn dromen en ambities te verwezenlijken. Dat mijn dromen dusver werkelijkheid zijn geworden, zou ik hieronder graag willen beschrijven.

Tijdens de eerste kennismaking beschreef ik al kort waarom ik financiering nodig had, echter ik wil hier graag iets op uitbreiden. Na mijn bachelor Lucht & Ruimtevaart techniek aan de TU Delft heb ik deelgenomen aan de World Solar Challenge met het Nuon Solar Team. Een unieke ervaring waar ik veel van heb kunnen leren. Echter, ik kreeg tijdens dit project meer en meer interesse in business en finance. Na een stage bij ING was ik er zeker van: ik wil een switch maken van engineering naar finance. Na grondig onderzoek naar goede universiteiten die mijn ontwikkeling op het gebied van management en finance zouden stimuleren en mij goede carrière kansen zouden bieden, had ik mijn beslissing gemaakt: London Business School. London Business School staat bekend als de nummer 1 business school van Europa en een plek waar veel grote financiële instituten recruteren. Na een aantal sollicitatie ronden en examens was ik uiteindelijk aangenomen. Een nieuw avontuur kon beginnen, in een wereld stad als London.

Tijdens mijn studie Master in Management aan de London Business School heb ik veel kunnen leren op het gebied van economie en finance, onderwerpen waar ik tijdens mijn studie Lucht en Ruimtevaarttechniek nauwelijks mee in aanraking ben gekomen. Niet alleen de studie en universiteit waren van hoog niveau, ook mijn mede studenten hebben enorm veel bijgedragen aan mijn (leer) ervaring aan London Business School. Ik heb deel kunnen uitmaken van de rugby club van de universiteit en de finance club. De finance club organiseerde een aantal keer per maand en lezing over actuele onderwerpen die goed van pas zouden komen tijdens het sollicitatie proces.

Nadat ik alle examens en opdrachten met succes had afgerond, was het tijd om te solliciteren. Mijn doel was om bij een grote investerings bank aan de slag te gaan. Ik heb verschillende banken aangeschreven en uiteindelijk mocht ik op gesprek komen bij Nomura en Morgan Stanley. Na vijf sollicitatie rondes had ik een zomer stage aangeboden gekregen in London bij Benelux team van Morgan Stanley. In Juli 2015 begon ik aan deze 10-weekse uitdaging. Het was zware, maar bovenal een zeer leerzame ervaring. Ik voelde dat deze baan goed mij bij zou passen en wilde dan ook graag verder aan de slag bij Morgan Stanley. Aan het einde van mijn zomerstage kreeg ik een full-time baan aangeboden, welke in Juli 2016 zou starten. Ik heb geen moment getwijfeld en dan ook direct het contract getekend.

Aangezien mijn full-time functie bij Morgan Stanley pas in Juli 2016 zou starten, had ik nog ongeveer een jaar te overbruggen. Ik besloot om nog een stage te gaan lopen bij een financiële investeerder (One Peak Partners). Deze stage bood mij de mogelijkheid om in de wereld van een investeerder te stappen en zo kon ik een goede vergelijking maken tussen een baan als bankiers en investeerder.

Momenteel ben ik reeds 5 maanden werkzaam bij Morgan Stanley en heb het goed naar mijn zin. Terugkijkende op de afgelopen 2 jaren, ben ik zeer tevreden met het verloop van mijn studie en

carrière pad en besef ik dat ik zonder de financiële steun dit niet kon verwezenlijken.