Genootschap Noorthey

Oud bursalen verslagen

Financial Economics Oxford 2022

2022

Ik schrijf u om verslag te doen van mijn ervaringen bij Oxford, die mogelijk zijn gemaakt door uw lening.

Gedurende het afgelopen jaar heb ik mij enorm ontwikkeld op academisch, professioneel en sociaal gebied.

Mijn studie, Financial Economics, heeft mij op academisch vlak ontzettend uitgedaagd. Met meer dan dertig contacturen per week en veel take-home assignments, ben ik echt gepusht om binnen een jaar heel veel nieuwe kennis op te doen. Dit leerproces werd enorm ondersteund door mijn professoren. Door de kleinere schaal van het onderwijs was het ook tijdens lezingen mogelijk om vragen te stellen om zo begrip te stimuleren. Daarnaast bood dit ruimte om ook dieper in de stof te duiken dan voorgeschreven in de syllabus en onze theoretische stof te bespreken in context van huidige economische ontwikkelingen. Aan het eind van het jaar, kregen we de mogelijkheid om keuzevakken te volgen, die meer op persoonlijke interesses in gingen en vaak in een kleinere groep werden gedoceerd. Vooral de vakken ‘Financial Crisis and Risk Management’ en ‘International Finance’ vond ik heel interessant. Deze vakken hebben mij een veel beter beeld gegeven van de politieke overwegingen van de economie, waardoor ik mijn politieke opinie verder heb kunnen uitdiepen.

Ik ben blij te mogen melden dat ik mijn studie met een distinctie (distinction) heb afgerond. Tevens ben ik door de decaan van de faculteit op de Dean’s list geplaatst, die als doel heeft de best presterende studenten te feliciteren. Ook heb ik vanuit Hertford College een award ontvangen voor excellente prestaties.

Naast het academische aspect, was ook het sociale leven in Oxford een hele bijzondere ervaring. Door het collegesysteem ben ik veel in aanraking gekomen met studenten die een compleet andere studie achtergrond hadden. Hierdoor leerde ik vaak zelfs tijdens borrels een hele hoop dingen bij. Zo onderzocht een van mijn huisgenoten CO2-opslag en vertelde een andere huisgenoot graag over zijn theologie studie. Daarnaast vond ik het heel bijzonder dat je eigenlijk elke dag in Oxford een nieuwe interessante lezing bij kon wonen. Zo is Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz langskomen op onze faculteit om te vertellen over zijn werk in inkomensongelijkheid en de invloed van klimaatverandering (dit was helemaal leuk omdat een van mijn vakken zijn werk uitgebreid heeft besproken). Maar ook heb ik lezingen kunnen bijwonen van onder andere Bernie Sanders, Luca Guadagnino (mijn favoriete regisseur) en de diplomaten betrokken bij de Oslo akkoorden.

Daarnaast was het heel bijzonder om de vele diners en gala’s die in Oxford worden georganiseerd te kunnen bijwonen.

Ik zal de kennis en ervaringen die ik dit jaar opgedaan heb nooit meer vergeten.

Shopping Basket