Genootschap Noorthey

Oud bursalen verslagen

MSc Data Science at The London School of Economics (LSE) 

2022

De campus

Gelegen in het hart van London ligt de campus van LSE, een betere locatie was naar mijn inzien niet mogelijk geweest. Dit heet dan ook als gevolg dat je alles van de stad meekrijgt en dat je aan de volledige Londen experience wordt blootgesteld. Naast dat het een prachtige stad is, je commute naar campus dus fantastisch is en de campus bestaat uit allemaal mooie gebouwen, zorgt het er ook voor dat de brug tussen academie en industrie heel makkelijk gelegd is. Je ziet dagelijks mensen naar diverse bedrijven in ‘the city’ lopen en zal ook diverse werkenden met motiverende verhalen spreken in de pubs rond de campus.

Verenigingen (Carrière en Sport)

Wat betreft commissies is er een overvloed aan LSE. In het begin van je studie is er een fair waarbij er een gigantische gymzaal volstaat met allemaal commissie-specifieke kraampjes. Zelf heb ik mij ingeschreven bij de Data Science, Quantitative, en Business and Investment vereniging en werd het daardoor mogelijk om deel te nemen aan allerlei fantastische events. Verder zijn er ook verschillende sportverenigingen waar je je bij aan kunt sluiten, zelf heb ik deelgenomen aan wedstrijden van de voetbalvereniging van LSE en was een wedstrijd tegen UCL een mooi hoogtepunt.

Campus fairs

Wat betreft campus fairs is er ook zeker geen tekort bij LSE. Al zou ik wel zeggen dat de focus ligt op de financiële sector. Zelf heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan een banking fair waar ik heb kunnen spreken met representatives van JPMorgan, Goldman Sachs, Optiver, en Bank of America en heb ik er connecties aan over kunnen houden – zeker een toegevoegde waarde als je het mij vraagt.

MSc Data Science programma

In totaal moet je 4 credits behalen tijdens het studiejaar. Bij de master Data Science zijn er drie half unit compulsory courses en een capstone project van 1 unit:

– Managing and Visualising Data (0.5 unit)
– Data Analysis and Statistical Methods (0.5 units) – Machine Learning and Data Mining (0.5 units)
– Capstone Project (1 unit)

Verder moeten er nog 1.5 units aan optional courses gekozen worden. Hier heb ik gekozen voor: – Multivariate Methods (0.5 units)
– Financial Statistics (0.5 units)
– Computational Data Science (0.5 units)

Capstone Project
Het is wel de moeite waard om nog iets dieper in te gaan op het capstone project. Dit is een afstudeeropdracht die je doet in partnership met een gerenommeerd bedrijf. In mijn geval deed ik het samen met Duitse Bank. In samenwerking met drie andere klasgenoten, een LSE supervisor en een quant team binnen Duitse Bank hebben we gewerkt aan een project waar bij Duitse Bank vraag naar was. Deze samenwerking van de academie en industrie is uniek en zie je nergens anders. Daarnaast is het een enorm lastige opgave met name door de verschillende stakeholders; LSE wil een academisch hoogstaand maar haalbaar project zien, en Duitse Bank is alleen geïnteresseerd naar een toegevoegde waarde voor hun bedrijf en wil geïnspireerd worden. Als deze twee aspecten samenkomen is het fantastisch maar vaker dan niet zie je dat het lastig wordt beide partijen tevreden te houden. Kortom een enorm leervolle ervaring.

Beoordeling

LSE beoordeeld op basis van een Bad Fail – Fail – Pass – Distinction schaal. Ik ben verheugd te vermelden dat ik ben afgestudeerd met de hoogste beoordeling: Distinction.

Shopping Basket