Genootschap Noorthey

Oud bursalen verslagen

LSE London School of Economics 2021

2021

Met deze brief wilde ik u op de hoogte brengen van mijn ervaring afgelopen jaar van de studie Europese Politieke Economie aan de London School of Economics (LSE). Ik wilde u allereerst bedanken voor uw inzet en de steun van het genootschap. Zonder deze steun zou het voor mij niet mogelijk zijn geweest om deze studie te kunnen volgen gezien mijn financiële achtergrond. In deze brief zal ik eerst delen hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren; hoe ik mijn vakken heb afgesloten; een update geven over mijn toekomst.

Op academisch gebied heb ik ontzettend kunnen genieten van de LSE. De docenten waren vaak leidend in hun onderzoeksgebied en dit maakte het erg leuk om met hen samen te werken. Je merkt hieraan dat de vakken die je kunt volgen veel gespecialiseerder zijn, iets wat in Nederland in mindere mate mogelijk was. Daarnaast is er ook erg veel vrijheid om verschillende vakken te kiezen en kun je dus je interesses volgen. De essay vorm van tentamens is ook een stuk leuker en heeft meer praktische relevantie dan de meer kennisgerichte Nederlandse tentamens. In plaats van kennis te testen kreeg ik bijvoorbeeld als examenvraag wat sociale beleidsmakers geleerd hadden van de financiële crisis in 2008. Super interessant en niet zomaar een vraag waar een makkelijk antwoord op is.

De medestudenten maakten de studie het allerleukst. Het type mensen dat naar LSE gaat is vaak internationaal-georiënteerd, ambitieus en erg gemotiveerd. Hierom heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt en het was dan ook helemaal niet erg op met iedereen samen te komen in – vaak – de bibliotheek of op de campus om daar te studeren. Hoe serieus mensen hun studie nemen was de eerste week al zichtbaar in de bibliotheek: die zat al halfvol terwijl dat in Groningen voornamelijk aan het einde van de tentamen periode gebeurde.

Gezien de grootte van de stad was het even wennen om naar London te verhuizen vanuit het compacte Groningen. Ik had het geluk in een studenten accommodatie te wonen naast de bekende Tower Bridge. Dit was desalniettemin wel erg druk aangezien de stad London nooit stopt. Verder is er altijd wel iets te doen in London en hoef je je nooit te vervelen!

Qua voorlopige resultaten kan ik melden dat ik met een distinction – het hoogste cijfer – ga slagen. Bij LSE hoef je niet in alle vakken het hoogste cijfer te hebben om wel een distinction op je diploma te krijgen en ik had in de juiste vakken het hoogste cijfers. In de tabel hieronder ziet u mijn resultaten per vak.

Per Oktober ga ik aan de slag als Strategie Consultant bij Strategy& – de strategie consulting divisie. Ik heb gemerkt dat ik het leuk vindt om in een snelle en dynamische omgeving te werken en daarom denk ik dat de privé sector nu eerst de beste keus is.

Shopping Basket