Genootschap Noorthey

Oud bursalen verslagen

University College London MSc 2021

2021

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier in Londen mogen wonen en studeren, mede dankzij de beurs van het Genootschap Noorthey. In September 2021 ben ik begonnen met de MSc Nanotechnology and Regenerative Medicine aan de vooraanstaande University College London (UCL). In deze studie, die gefocust is op medisch-technisch onderzoek op de kleinste schaal, heb ik vakken gevolgd over de meest innovatieve technieken en theorieën in het veld. Daarnaast bestond een groot gedeelte van mijn opleiding uit het uitvoeren van klinisch relevant medisch onderzoek.

 

In mijn scriptie, getiteld ‘Development of Deep Learning-based Models for High-Throughput Analysis of Glioblastoma Spheroids undergoing Nanoparticle Enhanced Radiation Therapy’, heb ik modellen gebouwd op basis van machine learning algoritmes, die het onderzoek naar glioblastoma vereenvoudigen en versnellen. Specifiek heb ik onderzoek gedaan naar het effect van de combinatietherapie van gadolinium nanodeeltjes en radiotherapie op glioblastoma, met een specifieke focus op celinvasie in het omringend weefsel. Dit onderzoek heb ik onder begeleiding van Dr. Kate Ricketts in Medical Physics onder de Division of Surgery and Interventional Sciences uitgevoerd. Door de klinische relevantie van het project is de kwaliteit van het onderzoek hoog, wat zowel uitdagend als leuk is. Door de hoge kwaliteit van het onderzoek zal het worden gebruikt door de onderzoeksgroep voor verder onderzoek naar glioblastoma. Naast mijn scriptie heb ik ook meerdere vakken met veel plezier kunnen volgen. De resultaten van mijn vakken en scriptie waren hoog, waardoor ik met plezier kan zeggen dat ik mijn studie met de hoogste onderscheiding Distinction heb afgerond. 

 

Daarnaast heb ik het laatste jaar Londen goed leren kennen en is deze wereldstad

langzaamaan mijn thuis geworden. Er is een verscheidenheid aan culturen en talen, door de

grote hoeveelheid internationalen, maar de stad is zeker ook Brits. Deze leuke combinatie

zorgt ervoor dat er altijd interessante mensen zijn met verschillende visies op de wereld,

waar je ook heen gaat, en ik leer veel van de mensen die ik hier heb ontmoet. Nieuwe

ontmoetingen hebben mij verplicht om mijn eigen ideeën en opvattingen kritisch te analyseren, te

verdedigen of soms zelfs te weerleggen. Op deze manier ben ik in Londen als onderzoeker

en als persoon veel gegroeid.

Shopping Basket